fredag 11 februari 2011

Tonys 3 tips hur man kan stärka självförtroendet inför dejten!

Ingenting är så viktigt som självförtroende och en positiv inställing till livet när man ska på dejt. Det här gäller även när man varit tillsammans i flera år! Att man bara fått sin dejt att ens följa med, eller ännu bättre; om man blivit frågad att gå ut är ju en framgång i sig att ta åt sig.  Sug åt dig av detta och se fram emot kvällen!

1. Skratta

Är man som jag inte en person som genomsyras av självsäkerhet så kan man börja dagen med att skratta!
Ut på youtube och kolla in roliga klipp ( japanska prankinlägget eller cat translations i denna blogg är kul exempel). Skratt frigör anti-stresshormoner och endorfiner som kan göra underverk för självkänslan när de blir rätt förstärkta. Jag vet att det kan låta löjligt, men efter att du skrattat, säg högt att du är rolig, en riktigt trevlig person och att du dessutom ser bra ut. Testa iallafall, du kommer inte tro att det gör någon nytta men det fungerar, I promise!

2. Må bra!

Tänk på saker som får dig att må bra under dagen och försök göra några av dem. Även om det du gillar är att äta chips ta en öl och spela ditt favorit spel så gör det. Återigen så frigör hjärnan dina bästa naturdroger som kan förstärkas. När det går bra i ditt spel eller inom något annat du gillar så förstärk, går det dåligt så tänk på att du ska ut på en dejt ikväll med en läcker tjej/kille och gör nått annat kul istället!. Obs! fundera inte för mycket på vad du ska säga eller göra under dejten, så fort tanken kommer så slå bort den och hitta på något annat kul som du gillar. Du vill givetvis minska stress och oro så mycket du kan.

3. Ta hand om dig!

Ut och handla en ny fin skjorta/blus eller tröja, och varför inte ett par nya fina skor när du ändå är igång? Shopping frigör också endorfiner och när man tar på sig nya kläder känns det fräsht och nytt (precis som din dejt?) och även denna känsla kan man kanalisera och förstärka på samma sätt som ovan till att boosta självförtroendet. Ta en lång dusch eller ännu bättre, ett bad och raka dig ordentligt och på med din bästa  lukta gott. Skratta mer + förstärk!

Summa sumarum: Underskatta inte din kropps egna "välmåendepreparat", de fungerar bättre än du tror! De är dessutom betydligt billigare än de drinkar du häller i dig under kvällen. Även om drinkarna också kan hjälpa till med självförtroendet så kan de även förstärka andra sinnesstämningar. Börja med rätt känsla så går det hem!

Kör i vind, världen är din!