fredag 4 februari 2011

3 tips för en mysig hemmakväll!

1. Vin!

På väg hem från jobbet stanna på systemet och köp en fin flaska gott vitt vin från Argentina!. Argentinarna gör helt klart de bästa vinerna i världen. Om du vill ha rött så köp Malbec från mendoza, men vitt passar dock bättre till laxen nedan!

2. Mat.

Sväng sen förbi affären och köp färska krispiga ingredienser till en hyfsat lätt middag (alltså inte inte stor T-bone biff) Ungslax är kanon! Kolla här för supergott recept! Hemligheten är att man ska bli ganska mätt men inte så där grismätt man blir av kött och pommes.

3. Yatzy!

Hahaha! Inte direkt vad man associerar med mysig hemmakväll i första hand, men det fungerar så bra!... Fixa undan käket snabbt och förbered soffan med filtar och kuddar. Tänd några ljus, fyll på vinglasen och ta med en skål krispiga grönsaker och dipp. Plocka sedan fram Yatzyt (eller något annat  enkelt och kul spel ni har hemma). Anledningen till varför jag gillar Yatsy är främst att det är så enklet att spela insnugglad i filtar i soffan, samt att man faktiskt INTERAGERAR aktivt i ett spel som inte är värst kompetitivt! Sen kan man slå på en film om man vill... härifrån fixar du nog resten bäst själv ;o).


Bill från http://www.flickr.com/photos/quinnanya/4868424355/