lördag 19 februari 2011

Na pohybel Janas - slutet på JANUS???

Na pohybel janas...

...är ett uttryck som dykt upp på googles "outbreak" lista den senaste tiden. det här betyder helt enkelt att det är ett sökord som fått ett ordentligt uppsving i sökträffarna den senaste tiden.

Na pohybel Janas har enligt vissa källor dykt upp i webbens historik hos många surfare utan de har något minne av att någonsin sökt på termen, vilket kan kanske tyda på att det kan handla om ett virus i första anblick.


På direkt översättning från Polska betyder na pohybel janas ungefär "död åt Janas" eller "Destruction of the Janas".  Janas är ett namn som på polska enligt vissa källor kan betyda" 'God's Gracious Gift" men även mycket annat...  Det finns en polsk låt på Youtube som heter na pohybel janas och ska uppenbarligen betyda "det är ett vackert/underbart liv". Detta är ganska motststridande första påstådende " död åt janas"... . Oavsett så har denna grupp säkerligen fått oerhört mycket publicitet (eller kommer att få på grund av detta fenomen). Gott för dem, och jag bara hoppas att det är de som satte igång hysterin!

Så frågan är då: Är "ett underbart liv" synonymt med denna nya enigmatiska google fras? hmm... rätt förvirrande.

Konspiration!
"Död åt guds gåva" låter inte så himla bra kan man tycka... och det blir inte bättre med tanke på att Janes är obehagligt likt JANUS!

Janus ansågs av de gamla Egyptierna vara den äldste av gudar, samt den gode skaparen!. Död åt den gode skaparen låter enligt min mening inte alls bra.  Därför har givetvis konspiratoriska människor börjat antyda att detta skulle kunna vara upptakten till ett världsomspännande virus eller möjligen en större samordnad terorristattack.

Somliga hävdar dock att detta handlar om ett mer jordnära uttryck. Na pohybel Janas ska enligt vissa betyda" till galgen med Janes" eller som ovan nämnt "död åt Janes" Janes syftar på en gammal polsk fotsbollsspelar och sedan klubbtränare i Polen vid namn Pawel Janas! "Na pohybel Janas" har därför sagts vara vad polska forbollsfansk skanderar på vissa matcher...de vill helt enkelt ha bort ebn snubbe vid namn Janas från tränarpositionen!!!!

Hahaha, internet är fantastiskt! ... men Janas är ändå väldigt likt den gamle "urguden" JANUS... och död åt denne är ett kodord som jag lätt skulle kunna använda åt min lömskaste av end of day planer...

Kolla in roligare saker här

Här är några källor

Vad är Na pohybel Janas?

Matbenow - Vad är Na pohybel Janas?

Facebook - Na pohybel Janas?

Vad brukar vi nördar säga...den som lever får se!

Peace från Tonys!!