fredag 18 februari 2011

iPhone 5 - Tonys tre rykten om ny design och prestanda


iPhone fenomenet lägger i en ny växel, inte långt efter lanseringen av den alltjämt populära iPhone 4 så är det dags att introducera iphone 5. Det gäller att hänga med i svängarna. Därför har jag listat tre rykten angående designen och prestanda gällade den nya modellen (modellerna?). Ryktna är naturligtvis underbyggda med "trovärdiga" källor. Bara att följa länkarna. Jag är själv en mycket nöjd användare av iPhone sedan generation 3 och tycker det är riktigt spännande att det händer så mycket inom smartphoneteknologin just nu. OBS nedanstående är alltså inte oficiellt bekräftade från Apple själva, men om det stämmer kommer nya iphone 5 onekligen att vara en inponerande telefon.

1. iPhone 5 får större skärm (4").


Enligt utsage kommer Apple ändra storleken på skärmen tillhela fyra tum på sin fente generation av iPhone modeller för att ta sig an konkurrenten Google Android platform. Detta rykte kommer enligt digistream från "upstream" komponent-tillverkare.
iPhone ryktekälla


2. iPhone 5 får ny multi-core processor.

Ny geberationen iPhone kommer även att få ett upplyft vad gäller prestandan. Man spekulerar nu i huruvida iPhone 5 kommer att få den nya Apple-desigade A5 processorn, som man misstänker är en uppdaterad multi-core version av den som nu hittas i A4 chipen. De senare används för närvarande i iPhone 4, iPad, Apple TV, and the 4G iPod touch.

iPhone ryktekälla

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2375894,00.asp

3. Mini iPhone?

Rykten om att Apple jobbar på en mini iPhone fann sin väg ut i etern för ett några dagar sedan. Wall street journal har också skrivit om en möjlig mini "next generation" iPhone. De påstår att mini iPhonen kommer att ingå i samma produktportfölj som Appels huvudsakliga iPhones och att den kommer att vara ungefär hälften så stor som den nuvarande iPhone 4. Enligt en person som uppger att han sett modellen sa att den var betydligt lättare (föga förvånande, Tonys komm.) ohc hade en skärm som nådde hela vägen från kant till kant, samt en virtuell keyboard!

iPhone ryktekälla

Ett bonusrykte utöver de tre ovanstående är att man även kommer att implementera ett kraftigare minne på hela 64gb! Men det ryktet får ni leta länkar till själva ;)

Bild från iPhonepå flikr