måndag 31 januari 2011

Tre bra med Snowboardsemester i Åre

1 Duved.
Tonys högsta hopp med favoritbrädanJag är en offpistjunkie och gillar orörd puder och skog i hög fart. Därför får Duved förstaplats. Efter lite uppvärmande trekking västeröver på toppen finns fantastisk åkning där öppna pudervidder blandas med intensiv skogåkning. Träden står rätt tätt, men glest nog för att hitta rara spännande lines. Om man letar kan man även finna  några mindre häng att droppa från också vilket var både kul och ofta smärtsamt. Vi har haft riktigt fina dagar där med 2 dm nysnö och varit först ut på morgonen...mums!

2. Åreskutan
De felsta som åker till åre kör åreskutan som är nordens störsts system. Skutan erbjuder helt klart den absolut bästa brädåkningen i parker, dessa är oftast mycket välskötta och rika på fantasi och variation dock många som åker vilket ofta resulterar i isiga landningar... hjälm på!. När jag var där sist annordnades flera roliga tävlingar både för stora och små vilket gör stämningen både kompetitiv och gemytlig. Offpisten är läcker framförallt på baksidan, men ändå inte fullt lika tillfredsställande som Duved. Ravinerna, framförallt östra ravinen erbjuder rar äventyrsåkning där öppna vyer blandas med teknisk spåråkning och lite skog. Vi tog oftast ett spåret som slutade vid en rar bar mitt i backen där man kunde tanka lite mod... :)

3 Tåget!
Vi åkte tåget upp ett år och jäklar vad kul det var! Ingenting för barnfamiljer direkt,men skitkul föär kompisgäng och dylikt. Många vackra flickor och gott om stimulanter (lagliga givetvis...) Sovhytten var ok, men inte mer. Det som gav mest intryck var naturligtvis uppresan då vibbar av förväntningar låg som en tjock smog i vagnkorridorerna och blandades snörök från vårt ostängda fönster... det blir ju lätt varmt i kupeerna :).
Det bästa var dock att man slapp sitta 7 timmar i en liten bil med takbox och 5 stinkande poolare!